gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Με την China town το ξέρετε;

Χρήσιμα Στοιχεία


Αυτό με την China town το ξέρετε;
Δευτέρα, 26 Μάιος 2014 10:59

εικόνα άρθρου

Μια κινεζική πόλη στην καρδιά της κοιλάδας των Μεσογείων, μια China Town στην οποία θα αγοράσουν σπίτια Κινέζοι που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, αλλά και να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, σχεδιάζουν εταιρείες από τη «Χώρα του Δράκου».
Οι μαζικοί γάμοι σε Κρήτη και Σαντορίνη βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται κι άλλα τέτοια τουριστικά πακέτα, ενώ αύξησαν το ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει τις επαφές τους εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών real estate από την Κίνα οι οποίοι έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο και έχει βγεί προς πώληση απο το δημόσιο.

Πρόκειται για μια έκταση περί τα 100 στρέμματα, που αποτελεί κομμάτι μιας τεράστιας περιοχής 1.000-1.200 στρεμμάτων η οποία τους επόμενους μήνες θα μπει στο σχέδιο πόλης. Ηδη έχουν γίνει οι πρώτες διαδικασίες για την πρώτη φάση ανάρτησης και, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Μαρκοπούλου, σε 6-8 μήνες θα γίνει η οριστική ένταξή τους στο σχέδιο, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς, η έκταση αυτή, μετά τις εισφορές σε γη, θα είναι ουσιαστικά ένα «καθαρό» οικόπεδο 600.000 τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να διατεθεί για οικιστική ανάπτυξη.

Ενα φιλόδοξο σχέδιο επιχειρούν να προωθήσουν στο Μαρκόπουλο μια ομάδα ιδιοκτητών ακινήτων με τη βοήθεια και της δημοτικής αρχής. Όπως είχε αποκαλύψει το ered.gr στην περιοχή που είναι κοντά στον Ιππόδρομο θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης περί 1.000 στρέμματα γης, «καθαρά» περί τα 600 στρέμματα. Αυτή, λοιπόν, την έκταση έχουν βάλει στο στόχαστρο Κινέζοι επενδυτές οι οποίοι έχουν έρθει, έχουν δει την περιοχή και ενδιαφέρονται για την απόκτηση έως και 100 στρεμμάτων με σκοπό την ανέγερση εξοχικών για συμπατριώτες τους. Με μέση επιφάνεια 100 τ.μ. (που κατά κύριο λόγο ζητούν οι Κινέζοι) μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μια νέα πόλη 600 σπιτιών.

Οι Κινέζοι επενδυτές που ήρθαν στην Ελλάδα κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την απόκτηση της έκτασης θέλοντας να φτιάξουν την China Town και να αρχίσουν να πουλάνε σπίτια σε συμπατριώτες τους που ενδιαφέρονται για εξοχικά στη χώρα μας και τα οποία συνδέονται με τη χορήγηση βίζας πενταετούς διάρκειας. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι ισχύει και στην Ελλάδα ο νόμος για την παραχώρηση άδειας παραμονής σε όσους αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Αν και οι μέχρι σήμερα αγοραπωλησίες είναι λίγες εντούτοις εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να προκληθεί επενδυτική έκρηξη. Αλλωστε, τουριστικοί παράγοντες περιμένουν σημαντική αύξηση των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν σπίτια και να χρησιμοποιήσουν τη χώρα μας ως βάση για «εξορμήσεις» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σύνολο της έκτασης που θα μπει στο σχέδιο πόλης βρίσκεται νότια της πόλης του Μαρκόπουλου και σε κοντινή απόσταση από τον Ιππόδρομο, ένα Ολυμπιακό έργο που παραμένει αναξιοποίητο αλλά αναμένεται να βγει σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία παρουσιάζει ισχυρό επενδυτικό και οικιστικό ενδιαφέρον διότι έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7,5 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που διευκολύνει τους αγοραστές σπιτιών, ειδικά τους Κινέζους που θέτουν την προσβασιμότητα στην ιδιοκτησία τους σε πρώτη προτεραιότητα.

2. Είναι σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Λαύριο, αλλά και κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας, επομένως οι μελλοντικοί κάτοικοι θα έχουν άμεση σύνδεση με τα νησιά.

3. Βρίσκεται κοντά στις ακτές της Αττικής, και σε γνωστές παραλίες στη Ραφήνα, το Πόρτο Ράφτη, την Αρτέμιδα καθώς και το Σούνιο, τη Γλυφάδα και την Βουλιαγμένη.

4. Είναι μόλις 38 χιλιόμετρα από τη κέντρο της Αθήνας αλλά και 25 χιλιόμετρα από το Μαρούσι και τα γνωστά εμπορικά κέντρα.

5. Εξαιτίας της Αττικής οδού αλλά και του προαστιακού που βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιμέτρων (στάση Κορωπί) είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλη την πρωτεύουσα.

6. Η περιοχή γειτνιάζει με το Ιππικό Κέντρο όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι χρήσεις γης και δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων κ.λπ.

7. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Επιχειρηματικό Πάρκο Μαρκοπούλου το οποίο είναι πλήρως οργανωμένο με πολύ γνωστές εταιρείες να βρίσκονται στην περιοχή.

8. Τέλος, πολλά από τα οικόπεδα που πωλούνται είναι επικλινή καθώς βρίσκονται σε δύο λόφους με απεριόριστη θέα, οι συντελεστές δόμησης είναι χαμηλοί (0,6), ο συντελεστής κάλυψης είναι 40% και το μέγιστο ύψος 7,5 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας αραιοκατοικημένος οικισμός.

Οι Κινέζοι επενδυτές που επισκέφτηκαν την περιοχή και είδαν τα πλεονεκτήματά τους περιμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασίων με τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης ώστε να κλείσουν τα πρώτα συμβόλαια με ιδιοκτήτες οικοπέδων. Αναφορικά με τις τιμές που ισχύουν στην περιοχή, υπάρχουν οικόπεδα που πωλούνται 120.000 ευρώ αλλά υπάρχουν και μεγάλες εκτάσεις πάνω από 9 στρέμματα που δίνονται στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αποστολή η οποία θα αποτελείται από Κινέζους αξιωματούχους αλλά και επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, μεταξύ αυτών και του real estate. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επαφές με κινεζικές τράπεζες, όπως η Bank οf China, για την χρηματοδότηση επενδύσεων για αγορά ακινήτων κάθε είδους ή κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων.