gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή.

Σπίτι και Προτάσεις

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες]

εικόνα άρθρου

Η πρωτοποριακή μηχανική που χρησιμοποίησε η εταιρεία Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν η εταιρεία εκτύπωσε δέκα κτίρια, σε 24 ώρες, αποκλειστικά από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο εκτυπωτή.

Η κινεζική εταιρεία χτίζει ή μάλλον εκτυπώνει τις πρώτες τρισδιάστατες βίλες και το ψηλότερο -τρισδιάστατα εκτυπωμένο- κτίριο σε χρόνο ρεκόρ και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό: 10 σπίτια σε 24 ώρες!
Τα σπίτια κατασκευάζονται με χρήση ενός 3D εκτυπωτή ύψους 6,5 μέτρων, πλάτους 10 μέτρων και μήκους 152 μέτρων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου

Το «μελάνι» που χρησιμοποιούν είναι ένα μείγμα από ανακυκλωμένα κατασκευαστικά απόβλητα, γυαλί, μέταλλο και τσιμέντο, το οποίο πετάγεται σε μορφή σπρέι στον τοίχο, ένα στρώμα κάθε φορά, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα τοίχου.

εικόνα άρθρου

Ο Μα Γι Χε, Διευθύνων Σύμβουλος της WinSun, εξήγησε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος δημιουργεί μεγάλο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά με τη χρήση 3D εκτυπωτών, τα κατασκευαστικά απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν.

εικόνα άρθρου

Η διαδικασία εκτύπωσης ενός κτιρίου είναι ακριβή, αλλά με κόστος κατασκευής 100.000 λιρών Αγγλίας, είναι φθηνότερο από το κόστος ενός μέσου σπιτιού, αναφέρει η DailyMail.

εικόνα άρθρου

εικόνα άρθρου



Όταν κάποιος δει, εξωτερικά, τα κτίρια της κινεζικής εταιρείας, δεν θα καταλάβει ότι έχουν κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Τα κτίρια, ένα από αυτά είναι και μία πενταόροφη πολυκατοικία, κατασκευάστηκαν σε ένα κατασκευαστικό κέντρο της Κίνας στην περιοχή Τζιάνγκσου.

Και τρισδιάστατες πολυκατοικίες από εκτυπωτή: