gethouse logo
Real estate Διαχείριση ακινήτων - Κύρκος & Συνεργάτες
Οπλ. Πουτέτση 22, Ιωάννινα 45333
Τηλ. 26510 71116
e-mail: info@gethouse.gr

Χρήσιμα Στοιχεία

Tουριστικές επενδύσεις 5 δισ.

Στόχος της κυβέρνησης και των τουριστικών παραγόντων είναι η προσέλκυση ξένων επενδυτών που θα αλλάξουν τον χάρτη της Ελλάδας ώστε η αγορά να περάσει από την εποχή των... rooms to let στις επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες που θα μπορούν να πωληθούν ή και να μισθωθούν για πολλά χρόνια. Στόχος επίσης είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο που αναζητούν καλό προϊόν στη χώρα μας, είτε για να ενοικιάσουν είτε για να αγοράσουν.

Εννέα γαλάζιες σημαίες σε παραλίες της Ηπείρου.

Εννέα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε αντίστοιχες παραλίες της Ηπείρου! Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς των τελευταίων ετών, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόντα της περιοχής στο γίγνεσθαι της παγκόσμιας περιβαλλοντικής προστασίας.

Έχουμε και την καλύτερη πισίνα του κόσμου !

Δείτε την ελληνική πισίνα που συγκαταλέγεται στις 4 καλύτερες του κόσμου. Ο on line ταξιδιωτικός οργανισμός Luxury Link, που ειδικεύεται στην οργάνωση πολυτελών διακοπών, επέλεξε την πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου Saint John στην Μύκονο, ως μία από τις πισίνες με την καλύτερη θέα στον κόσμο.

Ήπειρος - Ιωάννινα

Η Ήπειρος, περιφέρεια της Βορειο-δυτικής Ελλάδος έχει σαν φυσικά σύνορα με την Ιταλία το Ιόνιο και Αδριατικό πέλαγος. Η Ήπειρος, επομένως, μοιάζει σαν ένα προγεφύρωμα που αντικρίζει την Ιταλική χερσόνησο και το Δυτικό Κόσμο. Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο κέντρο του ομώνυμου λεκανοπεδίου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις.

Ήπειρος: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στην Ελλάδα;

Η Ήπειρος ίσως είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα τουριστικά μυστικά της Ελλάδας, εκτιμά η αρθρογράφος της βρετανικής Telegraph, η οποία επισκέφτηκε την περιφέρεια και διηγείται τις εντυπώσεις της. Αυτή η ελάχιστα γνωστή περιοχή της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας έχει βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, ένα τοπίο όπως η Σκωτία και ορεινά χωριά για να ανταγωνιστεί εκείνα της Προβηγκίας, λέει η Caroline Κουρά

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 3-8-2017.

Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε 100 λεπτά. Η Ιόνια Οδός θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα και είναι ένα έργο που περιμένουν άπαντες με ανυπομονησία σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και στην Πελοπόννησο. Προόδος κατασκευαστικών εργασιών αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός", σε όλα τα στάδια.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε 100 λεπτά. Η Ιόνια Οδός θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα και είναι ένα έργο που περιμένουν άπαντες με ανυπομονησία σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Με επτά γαλάζιες σημαίες φέτος η Ήπειρος.

Συνολικά επτά παραλίες της Ηπείρου κατάφεραν να πάρουν «Γαλάζια σημαία» φέτος τη στιγμή βέβαια που πέρσι ο αριθμός τους ήταν 6, ενώ το 2012 καμία ηπειρωτική ακτή δεν είχε καταφέρει να μπει στη λίστα που ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Οι πέντε ανήκουν στο νομό Πρέβεζας και πρόκειται για τις: Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Τσούκες, Λούτσα και Βάλτος, ενώ δύο ανήκουν στη Θεσπρωτία (Δρέπανο και Μέγα Άμμος).

Με την China town το ξέρετε;

Μια κινεζική πόλη στην καρδιά της κοιλάδας των Μεσογείων, μια China Town στην οποία θα αγοράσουν σπίτια Κινέζοι που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Μελέτη άξονα από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό.

Έναν δακτύλιο με... αμερικάνικη τεχνοτροπία, ετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, με στόχο να τον υλοποιήσει στην διάρκεια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή μέχρι το 2020 ή το 2022. Πρόκειται για τον οδικό άξονα από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό, η μελέτη του οποίου πήρε πράσινο φως πριν λίγες ημέρες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Νησί Οξιά ... ο προορισμός.

Ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ένα σημείο αναφοράς στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, παίρνει «σάρκα και οστά» στο νησί Οξυά το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο Guardian «ανακαλύπτει» τα Ζαγοροχώρια.

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί τα Ζαγοροχώρια και εξυμνεί τις ομορφιές της περιοχής. «Μία χώρα τόσο ευλογημένη με αρχαία μνημεία, παραλίες και νησιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν ότι και τα βουνά της Ελλάδας είναι μία επιλογή για διακοπές», γράφει η αρθρογράφος που βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ της εμφανώς μαγεμένη από τη φύση.

Ο Αρχιτέκτων Περικλής Μελίρρυτος.

Τα Γιάννενα είχαν την τύχη να εγκατασταθεί στην πόλη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, ο νεαρός αρχιτέκτονας Περικλής Mελίρρυτος (1870-1937), γόνος πλούσιας οικογένειας, ο οποίος, αφού πραγματοποίησε λαμπρές σπουδές στο Παρίσι, προτίμησε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, παρά να παραμείνει στην Eυρώπη. Mε τη φλόγα της νειότης και το πάθος της δημιουργίας ο Mελίρρυτος έβαλε ανεξήτιλη τη σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική ιστορία των Iωαννίνων. Ένθερμος υποστηρικτής του νεοκλασσικισμού σχεδίασε πολλά δημόσια, εκκλησιαστικά και ιδιωτικά κτίρια, αρκετά από τα οποία διασώθηκαν.

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας.

Η παράδοση των μεγάλων έργων στους αυτοκινητοδρόμους έγινε κατά ένα μεγάλο μέρος, λαμβάνοντας το τελικό σχήμα και μορφή σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Ελλάδα θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα στην Ευρώπη, με όλες τις Ηπειρωτικές Περιφέρειες να έχουν τουλάχιστον από δύο αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους άνω των 2.500 χλμ.

Οι παραλίες μας σε επίπεδο «εξαιρετικής ποιότητας»

To 93,2% των ελληνικών παραλιών πληροί το αυστηρότερο επίπεδο «εξαιρετικής ποιότητας» (82,6% στην ΕΕ) και το 99,2% (94,7% στην ΕΕ) πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ΕΕ. Στην Ελλάδα ελέγχθηκαν 2.162 παραλίες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, όλες οι περιοχές κολύμβησης στην Κύπρο και το Λουξεμβούργο κρίθηκαν «εξαιρετικές» και ακολούθησαν η Μάλτα (99%, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα) και η Κροατία (95%).

Παραδίδεται σήμερα 11-4-2017 ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, μήκους 120 χλμ. με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική διαχωριστικά νησίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ). Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, ο νέος αυτοκινητόδρομος προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση Αθήνας - Πάτρας σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Προ των πυλών ο αγώνας The North Face Zagori Mountain Running 2014

Προ των πυλών ο αγώνας The North Face Zagori Mountain Running 2014 Ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας, The North Face Zagori Mountain Running 2014, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2014. στην περιοχή του Ζαγορίου, βρίσκεται προ των πυλών.

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως οι ακτές της Ελλάδας 11 στην Ήπειρο.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Στην Ήπειρο βραβεύτηκαν συνολικά 11 παραλίες, δύο παραπάνω από πέρυσι το 2015 είχαν πάρει την σημαία επτά ενώ το 2014 6 παραλίες . Το 2012 πρέπει να σημειώσουμε οτι καμία Ηπειρωτική ακτή δεν είχε καταφέρει να μπει στη λίστα.

Στις 20 Ιανουαρίου η δημοπράτηση για την υποθαλάσσια σήραγγα Λευκάδας

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του έργου της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας (σε αντικατάσταση της υφιστάμενης γέφυρας), με τα συνοδά έργα.

Στις ράγες η «σιδηροδρομική Εγνατία» κόστους 5 δισ. ευρώ

Πρόκειται για τη νέα γενιά σιδηροδρομικών έργων, που κινούνται στη φιλοσοφία αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, με σημαντικότερο λόγο την κίνηση εμπορευμάτων, της όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενης τουρκικής αγοράς προς την Ευρώπη. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι παράλληλα να ωριμάσουν μελετητικά τα δυτικά τμήματα της σιδηροδρομικής Εγνατίας που είναι και τα πιο κοστοβόρα. Πρόκειται για τη χάραξη από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κοζάνη και τα Γρεβενά και το δύσκολο τεχνικά τμήμα από τα Γρεβενά μέχρι τα Ιωάννινα και από εκεί μέχρι το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τα Γιάννενα μέσα στις 10 ομορφότερες παραλίμνιες πόλεις της Ευρώπης!

Τα Γιάννενα μέσα στις 10 ομορφότερες παραλίμνιες πόλεις της Ευρώπης! Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται μέσα στις δέκα ομορφότερες παραλίμνιες της Ευρώπης και φυσικά τα πανέμορφα Ιωάννινα είναι η μία. Η άλλη είναι η Καστοριά.

Τι θα δηλώνουμε στο Περιουσιολόγιο.

Στο Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνονται ενδεικτικά: ακίνητα, οχήματα, αεροσκάφη,σκάφη, μετοχές, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις (οποιασδήποτε μορφής), τραπεζικοί λογαριασμοί, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικά προϊόντα, μίσθωση θυρίδων, δρόμωνες ίπποι, κινητά μεγάλης αξίας κλπ.

Το αρχαίο Ελληνικό θαύμα.

Η γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το ποσό περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Ο θρύλος των επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέως Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Αρχαίων Ελλήνων.

Το έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Ηπείρου

Η δυναμικότητα του εν λόγω έργου έχει εκτιμηθεί σε 72.000 τόνους σύμμεικτων και 8.000 τόνους βιοαποβλήτων (ανά έτος) με μέγιστη δυναμικότητα μέχρι και 105.000 τόνους σε ετήσια βάση. Από την διαδικασία διαλογής θα ανακτάται το 60% των σύμμεικτων όπου θα οδηγείται προς ανακύκλωση, ενώ περίπου το 32% θα οδηγείται σε ΧΥΤΥ.